Tuesday, January 27, 2009

VA - Every Day A Story 4 (Easy Listening 2008)

EVERY DAY A STORY 4 / Various artists compiled by George Kyriakou

As we are moving forward to the end of the year, Klik Records strikes back with the last release for the year titled 'Every Day a Story'. For those that are aware of the Klik Records discography 'Every Day A Story' is the first release of our catalogue and will also be the last one that will cary our 5th anniversary special logo. George Kyriakou offers 13 tracks each of which can act as a short everyday story, while adding a spherical view of the current trends in electronica. On 'Everyday a Story 4' you will listen to projects that have been released on some of the most important labels. Long lasting trips under the sounds of Albatross, Apparat, Booka Shade, Lullabiesin the dark, Dolle Jolle, Woolfy, Tensnake. The denominator of all 13 tracks is the atmosphere they create, from the most nonchalant, almost acoustic moments, to beats breaking out. Arrives to prove that Music is, above all, a Feeling...

Aποχεραιτούμε το 2008 με την κυκλοφορία της τέταρτης version των συλλογών Εvery Day A Story. Για όσους γνωρίζουν την μέχρι τώρα δισκογραφία της Klik Records το Every Day A Story αποτελεί την παρθενική κυκλοφορία της εταιρίας με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Απρίλιο του 2003. Η συλλογή αυτή είναι και το τελευταίο project που θα κυκλοφορήσει με το γενέθλιο logo της εταιρίας, κατά συνέπεια τόσο το Every Day A Story όσο και τα υπόλοιπα projects που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2008 αποκτούν συλλεκτική αξία. Ο Γιώργος Κυριάκου επιμελείται το τέταρτο νούμερο τής σειράς και παρουσιάζει 13 tracks το καθένα από τα οποία μπορεί να αποτελέσει μια μικρή ιστορία της καθημερινότητάς μας με κοινό παρονομαστή την ατμόσφαιρα που δημιουργούν, από τις χαλαρές ακουστικές στιγμές, μέχρι το ξέσπασμα των beats. Στο "Everyday a Story 4" θα ακούσετε παραγωγές οι οποίες κυκλοφόρησαν στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων σε ορισμένα από τα πιο ενεργά labels του πλανήτη. Ταξίδια μακράς διαρκείας κάτω από τους ήχους των Albatross, Apparat, Booka Shade, Lindstrom, Lullabies In The Dark, Dolle Jolle, Woolfy, Tensnake κ.α. Το EDAS 4 αποτελεί μια παραγωγή σχεδιασμένη ηχητικά με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη και ιδιαίτερη μέσα στον χρόνο.
Tracklisting:
01. Albatross - Every Day A Story 04 02:54
02. Tensnake - Congolal 06:40
03.   Force of Nature - Liberate 05:10
04. Woolfy vs Projections - Absynth (Original Mix) 05:58
05. Dolle Jolle - Balearic Incarnation (Original Mix) 06:16
06. Apparat - Arcadia (Original Mix) 05:09
07. Estroe - Does It Ring A Bell (Original Mix) 06:40
08. Booka Shade - Outskirts (Original Mix) 04:55
09. Mondkopf - Ave Maria (Hello Kurt Remix) 04:42
10. Lindstrom - The Long Way Home (Radio Edit) 05:52
11. The Diaphanoids - Weightlessmotionless (Original Mix) 06:14
12. Peter Visti - Paraglide (Original Mix) 06:37
13.   Lullabies In The Dark - Iridium (Original Mix) 06:06

My Link @320kbps, full Art Work
My Mirror @320kbps, full Art Work

My Mixed Preview of Album...
This text will be replaced

Sunday, January 25, 2009

Neil C. Young - My Crazy Pony E.P. (Jazz 2006)


Biography
Born: December 31, 1973
Neil C. Young is an extremely gifted guitarist who is beginning to establish his unique talent as a performer and composer both in Britain, and more recently in North America....(All About Jazz)



My Link @192kbps, front cover

The Story..."From the Beginning"... (Emerson, Lake & Palmer)

Πίσω στο 1978, όταν ακόμα ήμουν φοιτητής, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, τότε που η μπάντα των FM στο ελληνικό ραδιόφωνο ήταν σχεδόν άδεια, τρεις ερασιτεχνικοί σταθμοί ήταν πολύ δημοφιλείς: ο 251 από το Ηράκλειο, ο 98 από το Περιστέρι και ο 267 από την Πεύκη, όλοι από την Αθήνα. Κάπου εκεί, στους 101 MHz, εξέπεμπε ένας σταθμός με το όνομα “Στούντιο Ένα” ο οποίος ήταν εγκατεστημένος σπίτι μου και εξολοκλήρου κατασκευασμένος από τον μέχρι σήμερα στενό μου φίλο Ντίνο (φοιτητής Μηχανολόγος-Ηλεκτρονικός) που για πολλά χρόνια, από μικρό παιδί, ασχολείτο με πομπούς στα μεσαία (AM).

Το concept ήταν ως εξής: Δευτέρα με Πέμπτη, από το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι, ανάλογα τα υποχρεωτικά σε παρακολούθηση μαθήματα, έπαιζε ολόκληρα άλμπουμ της δισκοθήκης μου (Rock, TechnoRock), χωρίς σχολιασμό, μέχρι αργά το απόγευμα που ερχόταν ο Ντίνος (έμπειρος στο μικρόφωνο και γνωστή φωνή στο ερασιτεχνικό ραδιόφωνο), που τότε ο σταθμός έπαιρνε ζωή (…και το mixer φωτιά…), δίνοντας το τηλέφωνο του σπιτιού για να επικοινωνούμε με το κόσμο (στοιχεία κάλυψης, σχόλια, επιθυμίες για τραγούδια, κ.λ.π.), διευρύνοντας τα μουσικά είδη με τη δισκοθήκη του και σε 45νταρια. Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή, ένας ακόμα στενός μου φίλος, και μέχρι σήμερα κουμπάρος μου, ο Δημήτρης (φοιτητής Οικονομικά-Διοίκηση Επιχειρήσεων), που αργότερα, όταν πια το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο στα FM κυνηγήθηκε και εξαφανίστηκε, για αρκετά χρόνια συνέχισε τις δικές του εκπομπές στην ιδιωτική ραδιοφωνία.
Τότε το “Studio 1” είχε την πλήρη του μορφή και ψυχή. Τρεις άνθρωποι, τρεις δισκοθήκες, τρεις μουσικοί ορίζοντες, τρεις φωνές. Δημήτρης μικρόφωνο (χαρισματική φωνή και ευρηματικό μυαλό), Ντίνος τεχνικός συντονιστής (πολυμήχανο μυαλό) και εγώ τηλέφωνο και συντονιστής μουσικού υλικού (μεθοδικό μυαλό), και οι τρεις μαζί μουσική επιμέλεια και επιλογή. Όλο αυτό τελείωσε ένα πρωί Σαββάτου της Άνοιξης του 1981, όταν τέσσερεις άνδρες της Κ.Υ.Π. (Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών), δυο της ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού ραδιοπομπών του Ο.Τ.Ε. (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) και δυο αστυνομικοί, σκαρφαλώνοντας και πηδώντας φράκτες, πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν με όπλα μέσα στο σπίτι.

Το έγκλημα ήταν βαρύ…μιλούσαμε στις ψυχές του κόσμου, χωρίς να λογοδοτούμε και να ελεγχόμαστε από το κράτος και το σύστημα (για παράδειγμα ας πούμε τη μουσική βιομηχανία) και έτσι επειδή εγώ έμενα στο σπίτι αυτό οδηγήθηκα με χειροπέδες στη φυλακή όπου στο ίδιο κελί μετά από δυο ώρες ήρθε να μου κάνει παρέα για το ίδιο έγκλημα ο Παναγιώτης, ο 251, ο σταθμός που προανέφερα. Αξίζει να πω ότι μετά το αυτόφωρο, στη δίκη που έγινε λίγους μήνες αργότερα, για πρώτη φορά στην ελληνική δικαιοσύνη δεν παρουσιαστήκαμε σαν ραδιοπειρατές, το μέχρι τότε γνωστό τους, αλλά, με μια σειρά ενεργειών προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την αναγκαιότητα της ελεύθερης έκφρασης της ραδιοφωνίας. Παραδόθηκε το μηχάνημα μας στο τεχνικό εργαστήριο του πολύ γνωστού περιοδικού ΗΧΟΣ & Hi-Fi στον Θ. Σπίνουλα για μετρήσεις, όπου πιστοποιήθηκε η άψογη λειτουργία του χωρίς παρεμβολές. Κατέθεσε ο τεχνικός διευθυντής στην Ελλάδα μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής ραδιοπομπών για πολεμικά και εμπορικά πλοία, προκειμένου να εξηγήσει τη διαφορά της μπάντας των FM με αυτή τη δικιά τους. Και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δ. Σαββόπουλος, για να υποστήριξη την ελεύθερη ραδιοφωνία, που για περίπου ένα χρόνο, στην εκπομπή του στην κρατική ραδιοφωνία, μέχρι την Άνοιξη του 1981, συνδεόταν με τα στούντιο διαφόρων ερασιτεχνών, προβάλλοντας την αξία και την πολυμορφία της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στο δικαστήριο, διότι τολμήσαμε να αμφισβητήσουμε το νόμο και έτσι, ο Ντίνος σαν κατασκευαστής και εγώ σαν κάτοχος, καταδικαστήκαμε με ανήκουστα βάρη χρηματικό πρόστιμο και 13 μήνες φυλάκιση μη εξαγοράσιμη, ευτυχώς με δικαίωμα έφεσης. Δυο χρόνια αργότερα στο εφετείο η ποινή ήταν η τυπική: 2 μήνες με αναστολή, που μετά από 1 χρόνο παρεγράφηκε.

Όλα αυτά είναι παρελθόν και αναμνήσεις. Στην εποχή του διαδικτύου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
Η προσπάθεια μου αυτή αποσκοπεί στο να προβάλλονται όλα τα είδη μουσικής και να μου θυμίζει κάτι από το “STUDIO 1”

Και μην ξεχνάτε: κανένα mp3 δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βινύλιο η το CD
Αυτό που μας αρέσει πρέπει να το έχουμε αυθεντικό.

Φιλικά…Ιωσήφ